torsdag 16 oktober 2008

Haninge-bo och AQI-ledare dödad i Mosul

Mördare: svenske medborgaren Mohammed Moumou (alias Abu Qaswarah, alias Abu Sara) - bosatt i Brandbergen och andreman inom terrororganisationen Al-Qaida Irak dödad i Irak

Jag fick en förfrågan från en av mina läsare för ett par dagar sedan om vad jag ansåg om "en marockansk-svensk som blivit skjuten i Irak". Jag svarade då någonting intetsägande om att jag inte visste vad det handlade om, typ... Jag fattade nämligen inte att den person som frågeställaren refererade till, var samme man som jag hört talas om under namnet "Abu Qaswarah", och som dödades den 5 oktober i Mosul, och att han faktiskt var svensk medborgare. Där ser man!

Nåväl, händelsen belyser ett par intressanta fenomen:

1) Den bekräftar att Al-Qaida Irak (AQI) i princip bara är enbart verksamt i Mosul numera. Man har drivits bort från i stort sett hela det övriga Irak.

2) AQI har allvarliga rekryteringsproblem. Bombattentaten begås numera av kvinnor och efterblivna som på olika sätt tubbas till att offra sig själva, samt av den högsta ledningen. Den dödade Muhammed Moumou, som är en av AQI:s allra viktigaste ledargestalter, gick alltså själv omkring på gatorna i Mosul med ett sprängbälte som han lät utlösa efter att ha approcherats och beskjutits av amerikansk trupp.

3) Det visar på allvarliga brister inom svensk säkerhetstjänst. Den 43-årige marockanen Moumou har vistats i Sverige sedan 80-talet; han kom hit som flykting och bodde under lång tid i Tensta, blev svensk medborgare, och var dessutom gift och far till fem barn - senast bosatta i stadsdelen Brandbergen i Haninge, utanför Stockholm. Han var sedan lång tid "känd" av SÄPO för att röra sig i jihadistiska kretsar kring "helvetesmoskén" i Brandbergen. Inte bara SÄPO har "känt" honom: han var också uppförd på diverse terroristlistor av USA, FN och EU, såsom misstänkt för terrordåd i Casablanca, attentaten mot pendeltågen i Madrid, 2002, samt att ha varit en av de viktigaste organisatörerna bakom insmugglingen av utländska jihadister till Irak. Trots detta har svenska myndigheter låtit honom röra sig tämligen fritt in och ut i vårt land.

Moumou dödades i samband med att ett amerikanskt Hunter-Killer Team ur Task Force 88 observerat fem terrorister i Mosul. Efter approchering utbröt eldstrid. Moumou träffades av flera kulor men kunde innan han dog detonera sitt sprängbälte och mördade därigenom tre förbipasserande kvinnor och tre barn.

Ansvaret för dessa oskyldiga personers död vilar till viss del på svenska myndigheters axlar, enligt min mening. Så går det när man inte håller fullständigt livsfarliga personer inlåsta eller tar itu med dem på annat sätt.

Läs mer i DN här och här; samt i Svenskan här och Sydsvenskan här.

42 kommentarer:

Mork sa...

"Hunter-killer team" låter bra. Är det en accepterad benämning? Mina tankar går till USAF Wild Weasel team, med ett plan som jagar fram bytet och ett annat som slår ut det.

Anonym sa...

I svensk media brukar det heta att terrorister rekryteras från den tredje världens underklass av fattiga och outbildade, ett slags basala känslomänniskor. Att det sedan brukar framgå att ungefär det omvända gäller bör vi bortse från eftersom det inte passar in i den ideologiska mallen och mycket riktigt kan Per Jönsson i dagens DN konstatera att våran Brandbergenterrorist var "en väldigt enkel person". Men lustigt nog när det gäller denne man - som just sprängt slumpvis förbipasserande i luften - menar Jönsson tvärtom att en "en väldigt enkel person" omöjligt kan vara något så avancerat som en terrorist, än mindre andreman i al-qaida. Att sedan al-qaida pga viss avskjutning förmodligen haft lite hektiskt på rekryteringssidan och inte alltid kunnat fylla vakanserna med de som DN i detta fall, följaktligen i strid med sin grunduppfattning, uppfattar som det rätta virket bortser vi också det från.
Är DN en obehaglig tidning? Ja, jag tycker det.

Hela Svenska Folket sa...

Vänsterextremisterna i medierna kommer uppenbarligen aldrig att upphöra med att i bästa "Bagdad Bob"-anda förneka det uppenbara, att Sverige är hotat av mörka krafter som parasiterar på oss och som inte vill oss väl utan bara har de ondaste avsikter med sin vistelse här i landet.

Det är hög tid att regeringen bildar en organisation som kan bedriva proaktivt självförsvar mot de här krafterna.

Anonym sa...

Svenska getton måste vara ett paradis för rekrytering av extrema tankar.

Samtidigt saknar Sverige någon som helst gränskontroll. Även om staten skulle lägga utreseförbud på en individ, vem ska stoppa honom? Helgstängda tull o polishus?

Mvh Halldin

Anton sa...

Tack så mycket! Jag hade tyvärr inte mycket info när jag skrev kommentaren. Fyrans nyheter och text-tv brukar inte vara så bra.

Anonym sa...

AQ är inte det största hotet mot väst. - Istället är det "det muslimska brödraskapet" som pekas ut av expertisen. Detta är värt att studera närmare. - Muslim brotherhood.

I Danmark delar man ut gratis heroin till heroinister numera för att stoppa pengaflödet till Helmand. - Så borde vi göra här med.

Kafir

The Last Conformist sa...

Slumpvisa förbipasserande i en eldstrid? Det låter aningen skumt ...

BR sa...

Håller helt med dig om de synpunkter du framför i posten Erik!
Jag vill bara tillägga att det är en klen tröst att islamisten strök med själv när det kan antas att ett stort antal likasinnade är på fri fot i Sverige när de borde ha kastats ut ur landet.

lubbe ferrysson sa...

Svenska getton måste vara ett paradis för rekrytering av extrema tankar.

Visst är det så. Och svenska skattebetalare tvingas att hålla slöddret vid livet.

Soheil sa...

vilka drama queens ni är...
http://www.expressen.se/1.1335358

lubbe betyder det att alla som bor i en förort (finns inga getton i sverige) lever på social bidrag? det är mycket fördomar i denna blogg ska jag säga er...
jag har också fördomar, dom flesta härinne är norrlänningar va?pczi

Krigsblogg 2007 sa...

Kära Soheil, välkommen till bloggen... Det vore verkligen intressant att få veta om det finns något konkret bakom ditt uttalande att bloggen är ett slags "fördomarnas blogg"...

Med vänliga hälsningar

/Erik

Anonym sa...

Soheil: "getto ett slumområde där socialt utsatta bor av ekonomiska skäl. Sådana områden finns i många länder. Välkända exempel är vissa fattiga storstadsförorter"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Getto

Iofs Wiki så det kan ju vara fel. Men jag tycker det passar ack så väl på svensk migrationspolitik.

Sen kan även jag hålla mig kritisk till lubbes uttalande, då gettona i fråga skapades av skattebetalarnas folkvalda representanter, inte "slöddret".

Döm inte en otroligt bra blogg efter kommentarerna i den.

lubbe ferrysson sa...

Det är skillnad mellan ghetto och förort och i Sverige finns ghetto. Kanske inte i form av sydamerikanska eller afrikanska kåkstäder, men vissa område i större städer kan klassas som gheto. Alla som lever i en förort lever inte på socialen, inte ens alla som lever i ghetto. Men jag undrar jag hur många islamistiska jihadvärvare eller wannabe martyrer lever av sitt arbete? Enligt undersökning står över 80% av alla somalier (gruppen med största problem) utanför arbetsmarknaden. Då räknas ändå alla tolkar och andra hjälpredor som arbetande.

Anonym sa...

- USA borde lära av Saddam. Han förstod islam och klanernas psykologi. Om en klanledare/Imam gick honom emot så straffades hela släkten ända långt ut i kusinleden. - Hus revs, bilar förstördes, släktingar mördades o fängslades, ekonomiska tillgångar beslagtogs osv. Saddam straffade HELA klanen helt enkelt. Därför kunde han "hålla ordnining" i Irak. Vi västerlänningar förstår inte klanmentaliteten övehuvudtaget.

Israeliska psykologer har interjuvat misslyckade självmordsbombare och de sa alla unisont att de inte skulle självmordsbomba om släkten/klanen drabbades negativt av deras agerande.

Militanta islamister är även proppfyllda av religiösa tvångstankar. - Den ryska militären lovade att sy in alla lik efter självmordsbombare i ryssland i grishud efter ett par attantat, bla i teatern. - Denna psykologiska taktik tycks ha fungerat hittils.

Väst måste söka nya metoder o vägar. ex "doppa alla kulor i grisblod" etc.

Kafir

Soheil sa...

du är ju helt jäkla dumi huvudet att det inte är sant. tror du själv att folk är så ignoranta att dom skulle ändra på sig bara för att någon hotar med lite grisblod?
och vad är det för klaner du hittat på nu? få se ngt underlag. seriöst sluta leva i din fantasivärld!!!!
ge mig källor och underlag så ber jag så mycket om ursäkt. för så vitt jag vet så tillhör inte jag ngn jävla klan!
mitt mål är inte att förstöra en bra blogg! bara sprida lite rättvisa!

BR sa...

Är Soheil So heil sammanskrivet?
/BR

Soheil sa...

Åh gud vad du är lustig, herregud du satte dit mig jag är en nynazist som sitter här och försvarar muslimer och blattar oj vad jag skäms...

det är mitt förnamn, jag vågar iallfall stå fö rmina åsikter istället för att gömma mig bakom ngn pseudonym.
du får en till chans, säg något vettigt nu...

Soheil sa...

OK vet ni vad jag ska börja om, ber om ursäkt för alla saker jag kallat er för, ska vara mer civiliserad i fortsättningen och mer saklig!
blev tyvärr lite upprörd! men ge mig en ny chans, ser fram emot att diskutera vidare på bloggen!

halldin sa...

Då kan du ju börja med att svara bloggens ägare, Erik.

Soheil sa...

Hittills har (det jag har läst av det Erik skrivit) så har det mesta bara varit fakta.
Men saker som folk kommenterat med får mig att skämmas som en hund att jag gått med Sveriges flagga på min axel. Jag vill inte representera/försvara ett land där det finns folk som är så fördomsfulla. Men om plikten kallar gör jag det ändå...
Grisblod och klaner och att västerländska länder ska lära sig av Saddam och svenska getton. Vad snackar folk om egentligen? Har folk förlorat all verklighetsuppfattning? Är det verkligen någon som ärligt sökt på svar om sina frågor om muslimer/araber eller vilka det nu handlar om?
Folk snappar upp ord som mullor imamer jihad och så är dom helt plötsligt experter.

halldin sa...

Enda du tillfört är "ni är ju helt duma i huvudet". Ja... utöver att kalla bloggen Fördomsfull och sen ta tillbaka det.

Kanske är vi (människor) alla ganska lika, förutom i våra åsikter?
Jag ser alla fall ingen skillnad i din och tex "lubbes" framställningar. Förutom att ni tycker olika.

Soheil sa...

ja men nu har jag bett om ursäkt, det måste väl vara värt något?

Du tror inte ex. skåningar hade reagerat kraftigt om någon här på allvar hade tyckt att dom ska behandlas som Saddam behandlade sitt folk för att dom är som dom är?

Krigsblogg 2007 sa...

Hallå alla:

Jag har varit borta ett par dagar. Roligt att se att här har varit full rulle i varje fall...

/Erik

halldin sa...

Du kan inte kalla bloggen och dess kommentatorer för "dumma i huvudet" För att du blir arg över ett inlägg.

Anklaga folk för att inte ha faktagrundat tycke, som sen visar sig vara mer att tycket inte är faktagrundat, utan snarare emot ditt tyckande.

Det gör dig endast till den idiot du anklagar andra för att vara.

Ursäkter är aldrig så mkt värda så de ogiltiggör tidigare misstag. Då skulle man aldrig lära sig av sina misstag.

Anonym sa...

Till Soheil

Irak var kaos redan innan Saddam. Saddam var en socialist, inte mer
religiös än lite teater för Imamerna.

Irak är en nation av klaner. Saddams klan var den starkaste. Han var hänsynslös därför hans motståndare var hänsynslösa. Han förstod klanväldet.

När två av hans svärsöner "hoppade" av så lovade Saddam att inte röra dem om de kom tillbaka. Däremot slog deras släktingar ihjäl dem för att visa sin lojalitet mot Saddam.
Rädsla och fruktan, släktingarna visste att Saddams hämnd kunde drabba dem också. - USA borde köra samma taktik i Irak. Det verkar inhumant, - men humant i långa loppet.

Ang religiösa tvångstankar så TROR självmordsbombare att de får en expressbiljett till paradiset.
Om man på olika sätt hävdar att man kan förhindra denna resa till "paradiset", bla med att sy in kroppar i grishud, doppa kulor i grisblod för att besudla deras kroppar etc så stoppar du förhoppningsvis självmordsbombare
med tvångstankar.

Enkel psykologi...

Kafir

Anonym sa...

Var det inte allas vår Kurdo Baksi som först av alla förnekade Al Quida mannens ev intentioner i en kvällstidning?

Kafir

Soheil sa...

? Brukar du säga "äh fan jag ska dra hem till klanen och hälsa på mormor idag."? varför heter en familj helt plötsligt klan, som har så negativ klang?
Och vad vet du om troende muslimer mer än vad jag vet som är en? Vart kroppen hamnar efter att man dör har ingen som helst betydelse för en muslim. Sen är det totalt helt förbjudet enligt islam att begå självmord och det är faktiskt en expressbiljett till helvetet!
Folk måste lära sig att skilja på vad som är islam och vad som är kultur!
Ett bra exempel är Fadime som blev hedersmördad. Hela sverige trodde det var islams fel men hennes familj var inte ens muslimsk utan kristen...

Anonym sa...

Hej,

intressant som vanligt, men skulle nog föreslå att approchering ersattes av konfronterats. MVH/

Soheil sa...

nu får du förklara lite hur du menar, eller om du ens syftar på mig...

BR sa...

Jag tycker att det är mycket välkommet med en muslim som soheil i kommentatorsfältet här. Välkommen soheil!
Men han/hon har riktiga problem med att förklara/bortförklara islamistisk extremism/terrorism/självmordsdåd.

Kanske också dags att vi avkräver soheil på hans/hennes åsikter om judar och Israel, eller hur?
/BR

Anonym sa...

Mycket bra initiativ BR! Det är slående hur ni judar slår er för bröstet som främsta kämparna mot terrorism, men i själva verket grundas staten Israel på terrorn. Ex hyllas Baruch Goldstein (att han var läkare är kanske intressant i sammanhanget?) fortfarande i vissa kretsar och Folke Bernadottes mördare blev aldrig straffade för sina brott utan t o m gjorde karriär.

Nää, alvarligt talat är terrorism något som ska bekämpas polisiärt - så som man alltid har gjort. Det man håller på nu med på världens olika hörn handlar om nått annat.

Jag vill återigen hänvisa till Frankrike och hur man handskas med problemet där. En underrättelsetjänst med folk på marken kan inte ersättas av diverse tekniska manicker. Högteknologiska leksaker kan endast vara ett komplement.

Annars så tycker jag att det börjar bli dax för Säpo (om man inte redan har börjat göra detta dvs ;-) ) att börja hålla koll på alla dessa ungdommar som går på indoktrineringsläger i Israel och återvänder som ytterst aggressiva och hatiska - på samma sätt som man håller koll på fundamentalister som åker till Pakistan, Afghanistan och Saudi för att gå på "koranskolor".


MVH

BR sa...

Baruch Goldstein hyllas inte alls i Israel medan barnamördaren Samir Kuntar är hjälte i arabvärlden.
Måtte fler unga europeer och amerikaner välja att jobba på en (numer snabbt försvinnande) Kibbutz.
Israel är en demokrati som knyter allt tätare band med EU och NATO till skillnad från världens muslimska länder som har en skrift från 600-talet(Sharia) som rättesnöre vid lagstiftning, maktutövning och bestraffning.
Inte märkligt att den islamska världen är så kulturellt och teknologiskt underlägsen väst.
/BR

Anonym sa...

Goldstein hyllas visst av VISSA i Israel, främst bosättare.

Vem Kuntar är har jag ingen aning om, men om han är barnamördare kan det knappast vara så att han hyllas över hela arabvärlden - på samma sätt som Goldstein inte hyllas av alla judar.

Vad gäller demokrati i MÖ håller jag med dig om att mycket behöver göras. I mitt tycke härstammar extremister och bakåtsträvare från Saudi och Pakistan - vilka på nått konstigt sätt också är våra "vänner" i området.


MVH

BR sa...

Samir Kuntar var den libanes som dödade en israelisk familj, barnet geom att krossa dess huvud med en gevärskolv. Han frigavs nyligen från ett isareliskt fängelse som ett led i utväxlingen av fångar och kroppar mellan Israel och hezbollah.
Han fick en hjältes mottagande i Beirut. l.a tog hela det libanesiska parlamentet en vilodag för att hylla mördaren.
Goldstein må hyllas av ett litet antal judiska extremister men Kuntar hyllas i hela arabvärlden.
Där ligger skillnaden mellan araberna och judarna.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1463341.svd
/BR

Soheil sa...

okiday
"Kanske också dags att vi avkräver soheil på hans/hennes åsikter om judar och Israel, eller hur?"
Jag har inget emot judar, jag går i en klass med 4 judar är god vän med en av dem = inga problem. Men jag är emot sionism skarpt eftersom jag tycker inte judarna har rätt att klampa in där och bygga murar osv.

"Baruch Goldstein hyllas inte alls i Israel medan barnamördaren Samir Kuntar är hjälte i arabvärlden."
Hur kan du påstå att om libanon firar en gös så gör hela arabvärlden det? arabvärlden sträcker sig ganska långt bort i väst (mauretanien) ända till tchad och sudan. Vem har gett dig rätten att bunta ihop mig som har tunisisk bakgrund med en massa libaneser som firar en barna mördare? säg libanon nästa gång och inte arabvärlden. Araber är en MINORITET i den islamiska världen, så ta det lite lugnt med vart du pekar fingret.

"Israel är en demokrati som knyter allt tätare band med EU och NATO till skillnad från världens muslimska länder som har en skrift från 600-talet(Sharia) som rättesnöre vid lagstiftning, maktutövning och bestraffning."
Israel är också landet som håller världsrekord i att ignorera FN resolutioner och i att missa sina sk. terror mål flest gånger med smarta bomber och apache helikoptrar och istället skadat och dödat civila.
Vilka länder är det som följer sharia lagarna? kan du nämna dom?

BR sa...

Soheil!
Helt: Iran, Sudan, Pakistan, Saudiarabien, Jemen, Oman,Emiraten, Libyen, Sudan, Algeriet, Somalia, Mali Mauretanien. Partiellt: Afghanistan Irak, Indonesisien, Egypten, Algeriet, Tunisien,
Egypten,Malaysia: Tillämpar Sharialagen.
"Israel är också landet som håller världsrekord i att ignorera FN resolutioner och i att missa sina sk. terror mål flest gånger med smarta bomber och apache helikoptrar och istället skadat och dödat civila".

Så går det när oljerika nationer köper röster i UNGA och när det islamska terroristslöddret tilverkar bomber och avfyrar raketer från oskyldigas bostadsområden. Men va´fan Inshallah, även om oskyldiga barn kommer till paradiset. Frågan är om även småpojkar kommer i åtnjutande av de 72 jungfrurna.
Du kanske vet Soheil?
Vad händer med småflickorna som muslimska självmordsbombare tar med till paradiset? Blir de några av de 72?
Staten Israel kommer alltid att bestå och korkade muslimer kommer alltid att stånga sina pannor blodiga mot Eretz Israels försvar, inkl. skyddsbarriären vad än ni islamister hoppas på.
/BR

Soheil sa...

För det första så vill jag inte att du kallar mig för islamist, jag är muslim, en helt vanlig svensk muslim som varken är för liberal eller för extrem. Vet inte vem som har gett dig rätten att kalla mig för det.

Inte ett enda land av dom du har nämnt har infört sharialagarna fullständigt än mindre lyckat. De uppfyller inte ens de kraven som finns på ett samhälle för att få införa dom, för det finns kriterier som måste uppfyllas innan dom införs. Sharia är lite mer avancerat än vad du tror.
Det var sharia lagarna som var först ut med alla dom härliga sakerna som barnbidrag och socialbidrag. Först ut i hela världen med det, redan vid 600e.kr.
Hell, fanns tillochmed pensionat för gamla djur för att dom skulle få ett hederligt avslut på sina liv. Redan då var kvinnan livegen, fick rösta, äga saker, och ärva saker, med folk i norden slog ihjäl varann. Nu svävade jag ut lite...

Angående de 72 jungfruarna; Vi tror att när man kommer till paradiset så kommer man få vad man vill plus lite till. Jungfruarna, som egentligen heter "Hour el-ein", är inte mänskliga. Det enda som står i koranen är att de är vackra väsen skapade för att tjäna under oss. Framgår inte om vi kommer få ligga med dom eller vad det nu än är som folk har fått för sig. Står heller inga siffror så jag vet inte heller vartifrån folk fått 72 ifrån. Framgår däremot tydligt att du skulle få vara ihop med din äkta halva (fru eller nåt som du hade i jordelivet). Svårt att se det funka med 72 andra att hålla reda på...
Det är en massa skit som är skrönor och vidskepligheter.
Som sagt, begår du självmord = helvetet
Dödar du oskyldiga = helvetet

Allt är klart och tydligt inom islam. Inte som i den svenska kyrkan där man kan vrida och vända på reglerna hursomhelst. Inte för att jag tror att du är särskillt kristen för den delen...

"Så går det när oljerika nationer köper röster i UNGA och när det islamska terroristslöddret tilverkar bomber och avfyrar raketer från oskyldigas bostadsområden." Vill gärna ha lite belägg för det där, men om vi nu var så rika då hade vi ju kunnat fixa tillbaks palestina för längesen?

BR sa...

Tyvärr för er soheil så finns det starka Israel som en garant för en ny förintelse med islamistiska förtecken.
Visste du förresten att stormuftin av Jerusalem Amin al-Husseini lierade araberna i mandatet Palestina med Nazityskland under WWII?
Själv bodde stormuftin under flera år i Tyskland som Hitlers hedrade gäst.
Ingen arabisk oljerikedom kan besegra Israel. Däremot räcker pengarna bra till att köpa röster från fr.a diktaturer, i UNGA.

PS. Er store profet Muhammed gifte sig med en 9-årig flicka och en sådan man kunde väl aldrig ha fel, eller?

/BR

Soheil sa...

"Tyvärr för er soheil så finns det starka Israel som en garant för en ny förintelse med islamistiska förtecken. " Wow, om jag nu förstått den där meningen rätt, så sitter du och väntar på en ny förintelse med araberna som offer?

Inte direkt någon stor hemlis att många arabländer ställde sig bakom Hitler. Men vad spelar det för roll? Jag ser inte att du viftar finger (och vill utrota) italienare, tyskar, och japaner?

Ge mig bevis på att det har köpts röster, du kan lika gärna ha fabricerat allt det där.
Vad som är fakta och sant är att ni har helt sonika skitit i vad FN har sagt. Flera gånger om.

Jadu, inte för så länge sedan så gifte man sig med 12-13 åringar i sverige också. och för 1400 år sen så var det ganska vanligt (inte bara i arabvärlden) att man gifte sig med unga flickor. Det är bara en fråga om vad som ansågs vara normalt då. Fast nu vet alla att det är fel, no?
Och i profetens fall så var dom bara bortlovade, själva giftemålet ägde rum senare...

BR sa...

Soheil! Det är ingen som vill förinta araberna.
Om du frågar Hamas, Hezbollah och Iran så är det klart att judarna skall ut i Medelhavet.
Förinta varandra klarar diverse muslimska stater och grupper så bra själva. Shiiter mot Sunni i Irak, Al Qaida mot andra sunniextremister, Saudisalafismen mot inhemska extremgrupper. Algeriet mot sina Berber, Marocko mot Västsaharierna, Sudan mot Darfur Listan kan göras mycket lång på krig mellan olika muslimska stater genom historien.
Äktenskap med underåriga flickor är inte bara en historisk företeelse i den muslimska världen. Sådana äktenskap ingås även idag och Muhammed gifte sig med Aisha när hon var sex år och fullbordade äktenskapet när hon var nio. Just en snygg profet att vörda år 2008.

Att araberna lierade sig med Hitler och att Mein Kampf fortfarande är en storsäljare i arabvärlden visar att synen på judarna är samma hos araberna som hos nazisterna. Det räcker att öppna en arabiska dagstidning för att se att karikatyrerna av judar på pricken liknar de som förkom i den nazityska pressen.
Beslut som tas i UNGA är inte bindande och Israel sätter sin egen säkerhet framför vad ett antal diktaturer och arabsympatiserande nationer röstar fram där.
Men däremot är de resolutioner som tas i säkerhetsrådet bindande och både 1559 och 1701 beordrar om avväpning av Hezbollah vilket vi ju båda vet inte alls har skett.

/BR

Soheil sa...

Snälla du, jag föddes muslim och jag har hittills inte hört talas om ngn som gift sig innan 18 års ålder. Så du får nog lugna ner dig lite. Antingen så snackar vi politik eller religion, jag orkar inte höra en massa skit om min profet av folk som inte har ngn koll på honom. Inte hela världen om du inte gillar honom. Det finns väl nån miljard människor som tycker motsatsen så det är inte hela världen för mig om det är en mer eller mindre. Du kommer ändå inte förstå.

Det du gör är att promota hat och krig. Jag vill ha mer förståelse och fred.
Du har svårt att förstå att folk tänker olika. Och att det du anser är rätt kanske inte andra människor gör. Eller att folk förr i tiden brukade göra något som var normalt DÅ men du verkar inte förstå det.

Anonym sa...

Ingen mer än jag som tycker att terroristens frisyr, mustasch och skägg nästan ser fotoshoppade ut på bilden i bloggposten här?