torsdag 7 februari 2008

Al-Qaidas träningsläger för barn

Efter förra veckans ohyggliga attentat, då terrororganisatoinen al-Qaida lurade två kvinnor med downs syndrom att ikläda sig rollen av självmordsbombare, kommer nu ytterligare ett non plus ultra i vedervärdighet genom den här videon som skildrar ett av organisationens "träningsläger" för barnsoldater.

Skälet till att radikalislamisterna i allt högre grad använder sig av kvinnor, barn och förståndshandikappade är givetvis att dessa mycket lättare kan ta sig igenom säkerhetsavspärningar, samtidigt som man hoppas kunna sprida misstro mellan säkerhetsstyrkor och befolkning. Kvinnor, barn och handikappade betraktas inte som "hot", på samma sätt som en "mansperson i vapenför ålder". Al-Qaida vill på så vis underminera vad som brukar betecknas som "det civila samhället" genom att skapa en situation där ingen längre kan lita på någon. Detta är inget annat än ordboksdefinitionen av ett skräckvälde" - terror.

Men detta kommer givetvis till ett pris. Al-Qaida har blivit allt mer marginaliserade i Irak, inte bara genom koalitionstruppers och irakiska säkerhetssyrkors åtgärder. Den nationella samling som skett mot organisationen är till stor del frukten av metoder som dessa. Kort sagt: en organisation som tvingas lita till barn och handikappade befinner sig i kris - på mer än ett sätt.

Post scriptum: Notera särskilt "fläskberget" som skall visa barnen hur man sparkar in en dörr (c:a 2 min 50 sek in i filmen).

Post scriptum II: Notera också att barnen styrts ut i fotbollslaget Real Madrids "bortatröjor"! Varför då, egentligen? Beror det på att tröjorna är svarta? Eller är det som under Franco-tiden, då Real stod för Franco och F.C. Barcelona för friheten? Visar det på svårigheten för radikalislamismen att hitta kulturella och estetiska ikoner som inte parasiterats på samma västerländska populärkultur som man samtidigt vänder sig mot? Vem vet?...

I Irak håller i alla fall jag på Barca...

2 kommentarer:

Dork sa...

Ja, fettot verkar taskigt tränad för att vara "drill instructor". Vicka jävla losers!

Krigsblogg 2007 sa...

...jäpp!